ماهی قرمز عامل انتقال بیماری سل جلدی نیست
ا ماهی قرمز عامل انتقال بیماری سل جلدی نیست ا
آمدن ماهی های قرمز به بازار سال هاست نوید بخش فرارسیدن عید نوروز در کشور ماست و امسال افرادی در پیام هایی عنوان کردند این ماهی عامل انتقال بیماری سل جلدی است که کارشناسان آبزیان این مطلب را تایید نکردند.
به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، در این روزهای نزدیک به عید نوروز که بازار خرید واقعا داغ می شود، در هوای سرد اواخر زمستان کردستان، شاهد آغاز خریدهای نوروزی مردم هستیم.
ماهی قرمز امسال یک ماهی زودتر از سنوات گذشته پا به بازار کردستان گذاشت، و اولین خرید نوروزی کردستانی ها شد.
هر
ساله افرادی برای گذران زندگی و کسب نان حلال اقدام به فروش ماهی های قرمز
می کنند ولی در این میان عده ای با پخش آگهی هایی در قالب ایمیل و..اقدام
به آلوده جلوه دادن ماهی قرمز کرده اند.
محتوای یکی از
ایمیلهایی که به نگارنده ارسال شده به این قرار است که ماهى هاى قرمز که
براى ایام عید پرورش پیدا مى کنند در حوضچه ها و استخرهاى غیراستاندارد و
آب هاى آلوده رشد پیدا کرده و به علت همین آب هاى آلوده مى توانند عامل
انتقال بیمارى سل جلدى باشند.
این پیام هر چند برای ترغیب مردم به خرید تنگ دیجیتال صورت گرفته ولی برای اطلاع از صحت مطالب مذکور با مدیرآبزیان سازمان جهادکشاورزی استان کردستان و مسئول آبزیان ادارهکل دامپزشکی استان و چند تن از فروشندگان ماهی قرمز در سنندج گفتوگو کردیم.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: هیچ موجود زنده ای به ویژه ماهی در جای آلوده و لجن زار قادر به رشد نیست، و هر آبی که ماهی در آن رشد کند بدون شک آب سالم و حتی گاهی قابل شرب نیز خواهد بود.
رحمان
میرزایی خاطرنشان کرد: ماهی قرمز بیشتر در استان های شمالی کشور تکثیر و به
استان های دیگر فرستاده می شود و این تکثیر در مکان ها و استخرهای
استاندارد و مناسب و مورد تایید سازمان جهاد کشاورزی انجام می شود و هیچ
گونه عامل بیماری ندارند.
وی بیان داشت: ماهی قرمز از خانواده کپوریان است و حالت بکرزا دارند و باشرایط مختلف و متنوع به سرعت خود را منطبق می کنند.
مدیر
امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهارداشت: این پیام هایی که از
آلوده بودن و بیماری زا بودن ماهی های قرمز حاکیت دارند تنها جنبه تبلیغاتی
داشته و صحت ندارد.
وی با بیان اینکه ماهی های خانواده کپوریان
تا زمانی که شرایط مهیا باشد عمر می کنند، عنوان کرد: ماهی های قرمز در
صورت فراهم بودن شرایط مناسب حتی تا 10 سال نیز عمر خواهند کرد.
وی
به شرایط نگهداری مناسب این ماهی ها اشاره کرد و گفت: این ماهی ها باید در
آب بدون کلر و محیطی خنگ نگهداری شوند و از دست کاری بی مورد آنها نیز
پرهیز شود.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان
خاطرنشان کرد: اگر محیط نگهداری و آب تنک ماهی خنک باشد ماهی های قرمز کمتر
نیاز به تغذیه دارند.
ماهیهای قرمز را در منابع آبی رها سازی نکنید

میرزایی
در پایان از مردم خواست بعد از ایام عید از رها کردن ماهیان قرمز در منابع
آبی خود داری کنند و بهترین راه، معدوم و زیر خاک کردن این ماهی های قرمز
است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه ماهی های قرمز به سرعت تکثیر
می شوند لذا اگر در منابع آبی استان رهاسازی شوند رقیب غذایی دیگر آبزیان
که ارزش اقتصادی بالایی دارند، خواهند شد.
ماهی قرمز را از مراکز مجاز و مطمئن خریداری کنید

مسئول
آبزیان اداره کل دامپزشکی کردستان نیز به خبرنگار شبستان گفت: تاکنون
بیماری سل جلدی در ماهیان مشاهده نشده و این مطلب قابل تایید نیست.
دکتر
عابد نمدی با بیان اینکه بیماری مشترک بین انسان و آبزیان وجود دارد،
عنوان کرد: وجود لکه های روی پوست ماهیان، حالت پنبه مانند پوست، پولک های
ریخته شده همگی نشان از بیماری ماهیان دارد لذا باید مردم از جاهای مطمئن
اقدام به خرید کنند.
وی خاطرنشان کرد: حداقل به مدت دو هفته ماهی
قرمز را در ابتدا دور از ماهی های دیگر خود نگه دارید و بعد اقدام به
انتقال آن به آکواریم کنید.
وی بیان داشت: شن و ماسه های رنگی و
هم چنین قوطی هایی حاوی آب های رنگی که از مکان های فروش ماهی قرمز به مردم
فروخته می شود مورد تایید نیست.
مسئول آبزیان اداره کل دامپزشکی
کردستان برضدعفونی هر دوماه یک بار تنک های ماهی تاکید و خاطرنشان کرد:
تنگ های ماهی را با 30 گرم نمک در یک لیتر آب به خوبی می توان ضدعفونی کرد.
آلوده بودن ماهی قرمز صحت ندارد
یکی
از فروشندگان ماهی قرمز در سنندج می گوید: امسال دهمین سالی است که اقدام
به فروش ماهی قرمز میکند و در طول این سال ها مبتلا به هیچ نوع بیماری
ناشی از تماس با این ماهیها نشده است.
جمشید مجیدی عنوان کرد:
هر چند قیمت ماهی قرمز امسال نسبت به سال گذشته 2 برابر افرایش داشته است
ولی با این وجود تاکنون خرید مردم بسیار خوب بوده است.
وی
اظهارداشت: برای خرید ماهی های قرمز هر ساله به تهران می روم و از آنجا
تعداد ماهی مورد نیاز را خریداری و در استان به فروش می رسانم.
یکی
دیگر از فروشندگان نیز عنوان کرد: شغل ما با توجه به فصول مختلف سال تغییر
می کند مثلا در فصل بهار و هنگام رویش گیاهان در طبیعت اقدام به جمع آوری و
فروش گیاهان کوهی هم چون ریواس، شنگ و غیره می کنم.
علی محمدی
بیان داشت: در ماههای آخر فصل زمستان نیز اقدام به فروش ماهی قرمز و سبزه
سفره هفت سین می کنم و بدین وسیله مایحتاج زندگی خود و خانواده ام را تامین
می کنم.
وی عنوان کرد: در این چند سالی که ماهی قرمز به مردم
میفروشم شاهد هیچ نوع بیماری نبوده ام و افرادی هم که ادعای آلوده بودن
این ماهی ها می کنند تنها به فکر منافع خویش اند و توجهی به کسانی که از
این طریق روزی خانواده ای را تامین می کنند نیستند.
وی خاطرنشان
کرد: اگر ماهی قرمز ایجاد بیماری می کرد ما هیچ گاه رو به فروش آن نمی
کردیم چون که اولین کسی که در معرض آن قرار می گرفت وبه سرعت مبتلا می شد
خود ما ماهی فروشها بودیم.
وی اظهارداشت: ماهی قرمز را از مراکز
معتبر و مجاز در تهران خریداری میکنیم تا هیچ گونه ضرر و زیانی نه برای
خودمان و نه برای مردم داشته باشد.
ایرانی ها ماهی قرمز را به
عنوان نماد زندگی هر ساله با فرارسیدن عید باستانی نوروز در سر سفره های
هفت سین خود جای می دهند و امسال هم علارغم پیام های عده ای مبنی بر عامل
بیماری زا بودن ماهی قرمز، این ماهی کوچک و زیبا جزو خریدهای نخستین نوروزی
مردم بود و از این به بعد هم مردم می توانند با خیال راحت و از مراکز
مطمئن اقدام به خرید ماهی قرمز کنند.